جوش های زیر پوستی را می توان به روش های مختلفی درمان کرد، زیرا این جوش ها در خانه با روش های عامیانه و روش های دارویی قابل درمان هستند.
درمان خانگی جوش زیر پوستی چیست؟
کارهای زیادی وجود دارد که می توان در خانه انجام داد که روند بهبودی را تسریع کرده و از شر جوش های زیر پوست خلاص شد، از جمله:
از فشار دادن یا بازی با جوش های زیر پوستی خودداری کنید:
این جوش ها به گونه ای در زیر پوست قرار می گیرند که سرهای شفاف و برجسته ای ندارند اما اعمال فشار بر روی آن ها این جوش ها را برجسته تر و دردناک تر می کند و ممکن است منجر به ایجاد جوش های دائمی شود.
همچنین فشار دادن روی این جوش ها با هدف سرکوب ممکن است محتویات جوش را به بیرون رانده و در لایه های پوست پخش کند که باعث افزایش التهاب می شود.
قرار دادن کمپرس گرم روی جوش زیر پوست:
این روش با قرار دادن در معرض گرما که باعث باز شدن منافذ می شود به خلاص شدن از شر جوش کمک می کند و در نتیجه جوش را به سطح نزدیک می کند و برای آن سر ایجاد می کند و همچنین به تسکین درد کمک می کند. تشکیل سر باعث می شود که مواد چرب، سلول های مرده و باکتری ها از پوست خارج شده و در نتیجه جوش ها از بین بروند.
یک کمپرسور گرم به شرح زیر ساخته می شود:
– یک تکه پارچه را در آب داغ خیس کنید تا دمای آن مناسب باشد و باعث سوختگی پوست نشود.
– پس از آن، پارچه را به مدت 10-15 دقیقه، سه تا چهار بار در روز روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید.
استفاده از روغن درخت چای برای درمان جوش های زیر پوستی:
روغن درخت چای یکی از روش های رایج برای درمان جوش های زیر پوستی به حساب می آید، زیرا حاوی عناصر آنتی باکتریال تشکیل دهنده این جوش ها است. همچنین مشخص شده که استفاده از ژل حاوی 5 درصد روغن درخت چای یک درمان موثر برای آکنه های خفیف تا متوسط و جوش های زیر پوستی است.
استفاده از روغن درخت چای دو بار در روز به مدت 12 روز به طور قابل توجهی آکنه متوسط را بهبود می بخشد و به خلاص شدن از شر آن کمک می کند. با این حال، شواهد کافی برای توصیه به درمان آکنه با استفاده از روغن چای به تنهایی وجود ندارد.
استفاده از گچ های طبی برای از بین بردن جوش های زیر پوست:
این گچ ها حاوی ماده موثری برای درمان آکنه مانند اسید سالیسیلیک هستند که به صورت استخراج ماده روغنی، جذب چربی اضافی و کاهش التهاب عمل می کند و در نتیجه اندازه جوش ها را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. این تکه ها کوچک هستند و به سختی قابل توجه هستند، بنابراین فرد می تواند آنها را در طول شب یا در طول روز بپوشد.
مدت زمانی که فرد مبتلا باید از چسب استفاده کند متفاوت است، اما به طور کلی این چسب باید حداقل هر 24 ساعت یک بار تعویض شود.
رهایی از درد ناشی از جوش های زیر پوستی با استفاده از یخ:
کمپرس یخ می تواند با کاهش قرمزی، التهاب و تورم، به خصوص پس از تخلیه جوش ها، احساس درد ناشی از جوش های زیر پوستی را کاهش دهد. یخ روی پوست به روش زیر اعمال می شود:
– پس از شستن آن با لوسیون ملایم، بهتر است یخ را روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید.
– کیسه یخ را به مدت پنج دقیقه روی ناحیه خشک قرار دهید، سپس آن را بعد از پنج دقیقه بردارید، سپس آن را به مدت پنج دقیقه دیگر قرار دهید. این کار را 3-4 بار در روز تکرار کنید.
استفاده از عسل:
عسل حاوی خواص ضد باکتریایی است که به خلاص شدن از شر باکتری هایی که باعث ایجاد این جوش ها می شوند کمک می کند. از عسل برای از بین بردن جوش های زیر پوستی به روش های زیر استفاده می شود:
– مقدار کمی عسل را روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید و بگذارید یک شب بماند.
– همچنین می توانید عسل را با آب مخلوط کرده و به عنوان شوینده صورت استفاده کنید.
درمان جوش های زیر پوستی با داروهای موضعی
درمانهای دارویی زیادی به شکل شستشو، کرم جوش، ژل یا اسکراب صورت وجود دارد که برای درمان جوش های زیر پوستی مورد استفاده قرار می گیرد. این درمان ها تمام عللی را که منجر به بروز آکنه می شوند را مورد هدف قرار می دهند:
- بنزوئیل پراکسید:
برای درمان جوش های زیر پوستی استفاده می شود، زیرا دارای خواص ضد باکتریایی است.
- اسید سالیسیلیک:
به تسکین التهاب کمک می کند و همچنین با از بین بردن لایه پوست مرده روی سطح پوست، منافذ را باز می کند.
- گوگرد:
گوگرد به باز شدن منافذ و جلوگیری از رشد باکتری ها کمک می کند.
آلفا هیدروکسی اسیدها:
منجر با لایه برداری پوست می شوند.
ویتامین A یا چیزی که به عنوان رتینوئید شناخته می شود:
منافذ را باز می کند و مواد چرب موجود در پوست را کاهش می دهد. اغلب برای درمان جوش های بزرگ زیر پوست صورت استفاده می شود.
- آلفا هیدروکسی اسیدها:
منجر با لایه برداری پوست می شوند.
ویتامین A یا چیزی که به عنوان رتینوئید شناخته می شود:
منافذ را باز می کند و مواد چرب موجود در پوست را کاهش می دهد. اغلب برای درمان جوش های بزرگ زیر پوست صورت استفاده می شود.
درمان جوش زیر پوستی با داروهای گیاهی
جوش های زیر پوستی ممکن است یک چالش آزاردهنده در مسیر به دستیابی به پوست صاف و بدون عیوب باشند. درمان این نوع جوش ها با استفاده از داروهای گیاهی می تواند یک راه حل طبیعی و کم اثر باشد. برخی گیاهان دارای خصوصیات ضد التهابی، ضد باکتریایی، و تنظیم کننده چربی هستند که میتوانند به کاهش التهاب و بهبود وضعیت جوش های زیر پوستی کمک کنند.
یکی از گیاهان معروف در این زمینه آلوئه ورا است، که خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی دارد. همچنین، روغن چای درختی نیز به عنوان یک داروی گیاهی مفید برای جلوگیری از التهاب و باکتری کشی مطرح است. از دیگر گیاهان مفید می توان به نعناع هندی، آلوئه ورا، و گل گاوزبان اشاره کرد که به دلیل خصوصیات ضد التهابی و آرامش بخشی می توانند در درمان جوش های زیر پوستی مؤثر باشند.
پیش از هر استفاده، توصیه می شود که با یک متخصص پوست مشورت کنید تا درمان مناسب و مطمئنی را انتخاب کنید و اطمینان حاصل شود که گیاهان مورد استفاده برای شما مناسب هستند.
دیدگاه خود را بنویسید